ДОБРУДЖА – МОЕТО НОВО ДИХАНИЕ

ДОБРУДЖА – МОЕТО НОВО ДИХАНИЕ

Част 2-ра

Топлите летни дни по тези места са изпълнени с аромати, разпръскващи различни желания. Усещам диханието на галещия въздух и трептенията на добруджанския вятър. Потопих се в пъстротата на безкрайната шир.

От едната страна – закачливо се поклащаха слънчогледовите кралици и очите ми попиват сиянието на жълтите им лъчисти корони. Сякаш ми припяваха “Песента на колелетата”, за онзи красив мечтател Сали Яшар, чиито каруци пееха.


“…напети и гиздави като невести, с шарила и бои. Които грееха по тях като цъфнали цветя. Най-чудното в тия каруци бяха звуковете…”

Чудна музика е човешката душа. Струна, опъната, с едно докосване и е готова да ти засвири.

От другата страна – морето.
Свободолюбивият ми дух се сля с небесния простор и като волна птица полетя над синьото море, разстлало своята величествена снага. Морето е изпитание за авантюристичната натура. Безкраят е моят дом. Тук дишам, наистина.

Пътувам от Балчик до Добрич и се сливам със зеления пояс на добруджанската красота. Тук всеки е открил нещо за себе си. Йовков е излял скрития си копнеж към абсолютното добро. Аз срещнах своята Сакралност. Уникална и възхитителна, вдъхновяваща и построяваща.

Тази свята женствена практика ме въздигна отново, но стъпвайки на краката си. Това е таинство със себе си. Стъпих в диханието си със силното желание за покоряване на нови върхове.

“Да израстваме в себе си, очиствайки вътрешния си храм от битови напластявания и сажди. Да израстнеш значи да откриеш ДИХАНИЕТО СИ на висшата любов в своето тяло-храм, в поведението си, в живота, за да бъде всеки един ден, изпълнен с радост и полет…” – Натали Дроен, създател на Сакралната архитектура на тялото.

Всеки един миг от живота ми е изпълнен с ново зареждане, нови срещи, нови хора, нови усещания, нови емоции. Цялата ми вътрешна настройка и непокорния ми, вечно търсещ новото дух, усети, тук, истинското си „женско сърце”. Добруджа е цяла Вселена, висока вибрация, която усетих дълбоко в мен. Тук въздуха диша с грация, окриляваща нагласа за полет.
Полет на душата!

“Вслушайте се, изострете слуха си – чуйте със сърцето си звън!” – Натали Дроен.

И като се водя от забележителния Чеховски принцип – “краткостта е сестра на таланта” ще спра дотук.

А колко още дихания имам…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *