КРИСТАЛОТЕРАПИЯ С АЛБЕНА АЛЕКСАНДРОВА

Кристалотерапия - лечение чрез целителни камъни и минерали - хармонично съчетава в себе си познанията на Древния Изток, събирани от мъдрите с хилядолетия, както и съвременните научни представи за електромагнитните излъчвания и вълни. Все повече хора от нашето столетие се стремят да живеят в хармония с природата, желаят да съхранят и укрепят своето здраве чрез естествени методи, като се обръщат към удивителните и лечебни свойства на кристалите.
Ключовата идея на КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА е да стимулира собствените жизнени сили на човешкия организъм и неговите способности към самоизлекуване.
КАК ВЪЗДЕЙСТВАТ КРИСТАЛИТЕ?
Кристалите автоматично хармонизират и пресъздават вибрацията на всеки предмет, който се намира в пряка физическа близост с тях.
Правилният подбор на камък, със съответстващи вибрационни характеристики и транслирането на неговата енергия върху поразен орган, следствие на възникване на резонанс, освобождава задръстен енергиен канал и възли в биополето на човек и го настройва на здрав режим на работа.
КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА И СЪВРЕМЕННИЯ ВЕК
В епоха на развита цивилизация техногенните елементи ни обграждат отвсякъде. Като цяло, нашият организъм ежедневно е залят от поток на електромагнитни излъчвания. Някои от тях са положителни енергии, идващи от Слънцето, земята и водата. Но, за жалост, повечето колебания, пронизващи нашето тяло са негативни. Радиотелефони, вълни, преминаващи по електропредавателите, подземни електропроводи, мобилни устройства, шум, вибрации от други технически устройства и още много други дразнители. Големите градове са изключително замърсени от този “боклук”.
Повечето болести са предизвикани от енергоблокажи, вследствие на натрупване на отрицателни електровълни по енергийните канали на организма. Смисълът на Кристалотерапията е в “почистването” на тялото от подобни черни енергии.
КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА И КВАНТОВАТА ФИЗИКА.
Енергийното тяло на човека със своите честоти оказва въздействие върху кристалната решетка на камъка/минерала. От своя страна, той реагира на тези колебания и на свой ред помага за правилното протичане на нашите вибрации. Всичко е взаимосвързано. И това има своето обяснение: за електромагнитните вълни не съществуват препятствия, те преминават и в двете страни и влияят една на друга.
 В случая, при възникването на резонанс между тези две вибрации /при правилния избор на лечебния кристал/ се проявява и целебния ефект на минералите.
Фактически, объяснението на даденото влияние се базира на съответствието на свойствата на кристалната решетка на даден минерал и  на честотата на вибрация на съставляващите я атоми - /собствените вибрации на кристала/ със свойствата на даден орган, тъкан, клетките на организма на човека и техните енерго-вибрации.
Минералите в квантовата медицина дават широк спектър на профилактика и лекуване на различни заболявания за сметка на своите природни и естествени свойства.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА:
-възвръща  живия организъм в първоначалната природна електромагнитна среда, от която техногенните условия на цивилизацията на 21 век са откъснали съвременния човек;
-стимулира собствените жизнени сили на организма;
-нормализира обменните процеси на организма;
-хармонизира работата на имунната система;
-балансира психологическото състояние;
-активизира кръвообращението и лимфопотока;
-има слабителен ефект;
-действа противовъзпалително;
-самолекува  болен орган чрез изтегляне на токсини и  уеднаквяване на вибрациите със здравите органи;
-възстановява енергията в даден орган чрез допълнителен приток на енергия от определен кристал и подобрява качеството му на функциониране;
-балансира съотношението човек-природа;
-чисти "менталния боклук”, негативни емоции, замъглено съзнание;
-работи съвместно със Закона за привличане на Вселената, квантовата физика и положителната енергия, като дава интелигентна и принципно нова информация за финоенергетическата анатомия на тялото;
-работи съвместно и с добри резултати с Рейки терапиите.
КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА ПОМАГА СЪЩО И ЗА:
-духовното  израстване;
-активизиране на  чакрите;
-работа върху интуицията;
-личностно просветление и съвършенство;
-връзката с висшия АЗ.
ПРИ ТЕРАПИЯТА С КРИСТАЛИ МОЖЕ ДА ПОЧУСТВАТЕ СЛЕДНИТЕ ПРОМЕНИ В ОРГАНИЗМА:
-топли или студени вълни;
-треперене на тялото или на отделен орган - ръце, крака;
-схващане на мускул;
-метален вкус в устата.
Тези промени носят информация за блокажи по чакрите. Презареждането им с нова енергия дава някои различни усещания, като гореизброените. С всяка следваща Кристалотерапия тези промени намаляват, тялото ви започва постепенно да се изчиства от токсини и носи друга информация - за  здрав организъв.
КАК ПРОТИЧА ТЕРАПИЯТА С  КРИСТАЛИ:
ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ВСЯКА ТЕРАПИЯ Е ДОБРЕ ДА СЕ ЦЕНТРИРАМЕ и ЗАЗЕМИМ, КАКТО ВИЕ, ТАКА И ТЕРАПЕВТА.

Какво означава ДА СЕ ЦЕНТРИРАМЕ?
Отпуснете се и се чувствайта ТУК И СЕГА. Осбодете главата си от разсейващи мисли. Чувствате се така, сякаш сте събрани в своя център, а не разпилени. Струва ви се, че този център е разположен някъде около сърцето или пъпа, или може би някъде между тях. В действителност той няма конкретно място. Съсредоточаването създава усещане за СПОКОЙНА ВЪЗПРИЕМЧИВОСТ! Така ще усетите централната си вертикала /от първа до седма чакра/ , обляна в бяла светлина и ще изчистите негативите, като дадете възможност по този начин на КРИСТАЛИТЕ да свършат пълноценно своята работа. Според степента на центрираност, Вие давате възможност и на своята интуиция, на своята воля и горните енергийни центрове да стигнат до висшето съзнание и висшия АЗ. Тази практика е необходима при работа с КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА.
При ЦЕНТРИРАНЕТО използвам АМЕТИСТ И РОЗОВ КВАРЦ!
Какво означаве ДА СЕ ЗАЗЕМИМ?
След като сме се ЦЕНТРИРАЛИ е добре и да се ЗАЗЕМИМ. Това позволява на енергийния поток да преминава през петите и нагоре по тялото към темето и там да срещне енергийния поток от Универсума, протичащ през темето надолу към тялото. Това сливане на енергията от “Земята” и “Небесата” създава РАВНОВЕСИЕТО необходимо за работа КРИСТАЛИТЕ.
Ако не се ЗАЗЕМИМ преди работа с КРИСТАЛИ, можем да се почувстваме леко “разпокъсани”, което може да доведе до нервност или свръхактивност. За правилното и пълноценно протичане на КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА, тази практика на “енергийно единение” е съществена.
При ЗАЗЕМЯВАНЕТО използвам ТИГРОВО ОКО.
При ЦЕНТРИРАНЕТО И ЗАЗЕМЯВАНЕТО използвам и РЕЙКИ енергията.
Кристалите се комбинират много добре с РЕЙКИ и така тяхното въздействие става по-силно и пълноценно.
В началото на КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА се замерват 7-те чакри чрез специално махало. Много точно махалото показва до каква степен всяка чакра е енергийно заредена  и носи информация за целия статус на тялото.
Започвам от лицето, което обработвам с елегантни движения от японския  ЦОГАН МАСАЖ в комбинация със СЕЛЕНИТ И УНАКИТ.
КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА се прави на цялото тяло. Преди използването на минералите, подготвям тялото чрез масажни техники от ШИАЦУ, БАЛИ И ТАЙ МАСАЖ, също и КЛАСИЧЕСКИ, което прави цялата терапия доста нежна и релаксираща. Работя със специални олиа, различни за лицето и тялото и винаги приятно затоплени.
КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА  комбинирам и с вълшебните ТИБЕТСКИ КУПИ, в края на процедурата, което допълнително изчиства нашето тяло и допринася за високата му вибрация и енергийна зареденост.
ИЗПОЛЗВАНИ ОТ МЕН КРИСТАЛИ И МИНЕРАЛИ:
ЛАБРАДОРИТ - /Spectrolite/. Фелдшпат - Лабрадор - Канада, Русия.
Лекува стави, артрити, костни проблеми, ревматизъм. Има  болкоуспокояващ ефект. Хармонизира и балансира чакрите. Освобождава от тревожност и депресивни състояния. Регулира метаболитните процеси и храносмилането. Силно влияе на 2-ра чакра.
Вибрацияте на Лабрадорита/Спектролита е доста наситена и може да повлияе на стари преживявания и да отключи различни емоции. Отваря подсъзнанието, връща спомени, както и дава път на новите идеи.
Поради своята силна лековитост с този камък се комбинират добре медитации с Архангел Рафаил - Лечителят. Зелените нюанси на камъка добре хармонират със зелените универсални лъчи на изцелението.
ЯСПИС - /Халцедон/.Фелдшпат - САЩ, Калифорния.
Според Библията Ясписът е Дар от Бога!
Особено е полезен при проблеми с черен дроб, далак и панкреас.
Ясписа е силен диоретик и има слабителен ефект. Пиенето на ясписова вода помага на свалянето на килограми. При запек - пийте сутрин на гладно чаша ясписова вода - нормализира стомашната флора.
При жени в менопауза - особено се препоръчва Жълтият Яспис.
Укрепва имунната система.
Кафявият Яспис добре заземява и поради тази причина с него е добре да се обработват стъпалата.
От първа до пета чакра или пикочно-полова система, стомах, далак, бели дробове, гърло, щитовидна жлеза, гръбначен стълб, бъбреци, черен дроб.
АНГЕЛИТ - Фелдшпат - Перу.
Отличен балансьор в превеждането на физическото тяло към етеричната  мрежа. Използва се за съзнателна връзка с Ангелските светове, посредством силното излъчване и високата вибрация на синьо-лилавия камък.
Силно свързан е с лекуването на гнева, натрупван в черния дроб. Ангелитът подобрява комуникацията помежду ни, оправя връзки и особено объркани ситуации. Работи на физическо и на психическо нива. Помага при язви и гастрити, отговаря за щитовидната жлеза.
Лечебните му вибрации са свързани с белите дробове, спомага за правилното дишане. Балансира течностите в организма и освобождава от излишна телесна течност в организма.
Пречиства Аурата и активира Ангелското съзвучие.
АНГЕЛИТЪТ И СЕЛЕСТЪТ СЕ КОМБИНИРАТ С КАРУНА РЕЙКИ - /високи вибрации на енергия/.
“Винаги има нещо по-голямо, чакащо да бъде разкрито”.
ЦЕЛЕСТИТ - Фелдшпат - Мадагаскар, Калифорния.
Използва се за подобряване на комуникацията, работи на ниво 5-та гърлена чакра. Отговаря за щитовидна жлеза, подобрява зрението и слуха и насърчава красноречието.
Помага при проблеми с храносмилането, тегли токсини от тялото.
Облекчава главоболието и простудни състояния.
Това е камъкът на доверието. Кристалът, който ни издига над светския живот на възприятия и ни извежда на по-високо ниво на възприемане на фините вибрации. Този минерал ни свързва с вътрешната сила и любов на Вселената.
НЕФРИТ - /Жадеит, Жад/- Фелдшпат - Мианмар.
Камъкът има много силно лечебни вибрации.
Работи върху бъбреците, нервната и и имунната система.
Бъбреците натрупват  страхове,  този кристал внася хармония, противодейства на  депресии.
Наричат го още “dream stone”, заради способността да работи с духовните сфери. Смята се за късметлийския камък, насърчава справедливостта, баланса, състраданието, мирът и хармонията, щедроста и смирението, като всичко това води до един богат и пълноценен живот.
Шеста и седма чакра - глава, лице, шия, деколте.
СЕЛЕНИТ  - /Desert rose/ -  Фелдшпат - Калифорния.
Подобрява цвета на кожата. /Поради това работя върху лицето/.
Помага за абсорбацията на калция. Синхронизира потока на всички течности, включително и тази в гръбначния стълб.
Известен е като камъкът на плодородието. Засилва либидото.
Има много фини вибрации и внася яснота в ума. Мощен кристал за психична комуникация. Помага за контакт с Висшия Разум, Ангелите и Духовните водачи. Това става чрез медитации и по телепатичен път. Поради това кристалът се използва от медиуми и ясновидци.
УНАКИТ - Фелдшпат - планината Унака, Северна Америка.
Освобождава подтиснати психически чувства, като облекчава организма на клетъчно ниво. Особено се препоръчва при бременни, леко протичане на бременността и оздравяване на бебето в утробата.
Поддържа баланса между духовния и физически свят. Помага за личностното израстване на човек и повдига самочувствието.
Повишава смелостта и дава тласък за собствен контрол на живота на човек. Транформира гнева в положителна и конструктивна енергия.
Масажът на лице с камъни с розово-лилави оттенъци подобрява състоянието на кожата, помага за разглаждането на малките бръчици.
Масажът в КРИСТАЛОТЕРАПИЯ подобрява  микроцикулацията на кръвта и лимфата в горните слоеве на кожата и влияе благоприятно както на кожата, така и на вътрешното състояние на организма.
АХАТ, РОЗОВ КВАРЦ, АМЕТИСТ се комбинират с другите кристали и се поставят по лимфопотока на тялото.
КАК ВЪЗДЕЙСТВА КРИСТАЛЪТ?
Енергията на кристала е уникална с това, че тя само отдава енергия на човешкия организъм, но не взима. Кристалът/минералът ползва своя собствена вибрации с определена честота с цел да подобри работата на определени органи в нашето тяло. Правилно подбраните кристали ПРЕНАСТРОЙВАТ ПАТОЛОГИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ В СЪОТВЕТНИТЕ  ЧАСТИ НА ТЯЛОТО И ОПРЕДЕЛЕНИ ОРГАНИ В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС “ЗДРАВИТЕ” ТРЕПТЕНИЯ НА КРИСТАЛИТЕ.
За да има ефект от КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА е добре да се направят минимум от 6 до 12 процедури в рамките на 2 месеца.