ПОПАЙ МОРЯКА СРЕЩУ ДАВИД НА МИКЕЛАНДЖЕЛО!

ОЦЕНИТЕЛИ ИЛИ ЦЕНИТЕЛИ? ИЛИ…
ПОПАЙ МОРЯКА СРЕЩУ ДАВИД:))

Ето ме и в известния PAWN SHOP:)) Вероятно сте гледали Aмериканското реалити “Спецове в заложната къща” по History Chanel, A&E Network. Е, това се случва тук, в Downtown Las Vegas. Главните герои са семейство Харисън, чийто бизнес стартира 1989 г. и както почти всичко във Вегас е отворен 24/7.

С лекота открих в Pawn Shop множество литографии на Пикасо, чиито цени стартираха от 2000 долара до към 8000.  И Салвадор Дали не беше подминат.  Любезно ми обясниха, че репродукциите  са между 131 и 200-ят отпечатък от 500, но с оригинален подпис на самият Пикасо:)) За по-голяма тежест присъстваше и името на Марина Пикасо – неговата внучката, част от които били предоставени от нея. Навремето, майка ми работеше в издателство “Български художник” и вкъщи има албуми с литографии на най-големите художници и подписани от тях:)) Дали пък да не се пробрам и аз в  Pawn Shop:)))))
Влизам в ролята на “Тома Неверни”:)), защото, тук, фланелка или топка с подписа на известен бейзболист може да струва и повече от един Пикасо:))) Интереси:)))
А, на въпроса ми знаят ли кой е Фердинанд /Максимилиан Карл Леополд Мария Сакскобурггодски/ – княз на България от 1887, те поклатиха глава в знак на отрицание, но с усмивка!! Тогава, как експертите ще оценят една сребърна табакера или златно бижу с брилянти от царските покои?
Ами, само като материал:)))))))
Но, в Америка са номер едно, дори за да влезеш при тези ОЦЕНИТЕЛИ, чакаш на завидна опашка:))

Е, както е известно, имаме някои културни разминавания  в географските ширини:))). След като хотелският  и казино магнат Стив Уин е дал 28 милиона долара за статуята на „Попай моряка“, колко ли би дал за “Давид“ на Микеланджело?

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *