HOPE GALLERY OF FINE ART – SALT LAKE CITY

CAFE SOCIAETY BY ALBENA ALEXANDER
намери уникален  партньор в лицето на
HOPE GALLERY OF FINE ART
БИВШ БАНКОВ ТРЕЗОР ПРИЮТЯВА
ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВОТО В СОЛТ ЛЕЙК СИТИ
[space size=“20px“]
 На гости съм на Камила Фоулър, наследничка на една уникална галерия в самия център на Солт Лейк Сити. Камила е млада и много мила дама, която с любов разказва за изключителните картини в своята галерия. Тя е от датски произход и върви по стъпките на  нейния дядо, започнал на млади години да  колекционира художници от Скандинавски произход. HOPE GALLERY разполага с най-голямата колекция оригинални скандинавски арт произведения в САЩ. Един от акцентите тук е платно, поръчано от Наполеон Бонапарт III. По-късно,  дарено на френското посолство в Лондон, сега краси HOPE GALLERY и радва ценителите на изящното изкуството тук,  в Солт Лейк Сити – щата Юта.
С Камила си говорим за художници, стилове и години, в които авторите са създавали своите креации. Много общо намирам с нашите художници от края на 19 и началото на 20 век в  почерка на рисуване. Показвам й творби на Ярослав Вешин, Златьо Бояджиев, Константин Щъркелов, Иван Георгиев-  Рембранда, Илия Бешков, Жул Паскин, Академик Дечко Узунов, Никола Танев и много други и стигаме  до идеята за представяне на българското изкуство в нейната галерия.
В eвропейския изказ има нещо много типично и обединяващо.
Младата дама ми разказва за нейното семейство и за привилегията си да бъде дъщеря на собственика Сьорен Едсберг. Тук, далеч от дома е мястото, където тя се запознава с изкуството да консултира своите клиенти и препоръчва най-подходящото за тях.
Колекцията на HOPE GALLERY постоянно присъства в света на изкуството. Историческата сграда /Tracey Loan and Trust Company) e собственост  на Hope Properties  от 2007 г. и остава единственото място, където американският ценител на художествени платна може да се любува и възхищава, извън големите галерии по света, на тези шедьоври.
CAFE SOCIETY by AA си постави за цел да обедини български творци в областта на дизайна и изобразителното изкуство. Също така, идеята на Албена Александрова е да представи  ярките имена, които са интересни за чуждата публика –  както  за частни колекционери, така  и за  ценители.
Камила Фоулър има над 13-годишен опит като художествен консултант. Работила е с частни и обществени организации, ръководейки ги чрез процеса на избиране и закупуване на произведения на изкуството. Нейната цел е да помага на своите клиенти,  не само да купуват картини „на парче”, според популярната или модерна в момента тенденция, а ценни и наистина стойностни картини, които вдъхновяват и както се казва “колкото повече ги гледаш, толкова повече си щастлив, че ги притежаваш”. 
“Ще се радвам г-жа Фоулър да запознае своите клиенти с таланта и шедьоврите на българските автори. Искам да привлека вниманието на заинтересуваните към нашето изкуство, в него има нещо наистина много българско, разказ за бита ни и традициите, което тук радва и привлича, защото е различно и непознато”.
Албена Александрова
 
 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *